Jäähdytysneste/jäähdytinneste (Glykoli)

Yleistä

Tällä jätejakeella tarkoitetaan propyleeni- ja etyleeniglykolia. Glykolijätettä syntyy tyypillisesti autokorjaamoissa ja työkoneiden huollon yhteydessä. Myös kiinteistöjen lämmitysjärjestelmäsaneerauksissa syntyy glykolijätettä, kun vanha järjestelmä tyhjennetään glykolista. Glykolia löytyy mtös teollisuuden kylmälaitteista. Jos glykoli on suljetussa kierrossa, glykoli ei häviä minnekään vaan samaa glykolia voidaan käyttää vuodesta toiseen.

Keräys ja säilytys

IBC-pakkaukset, tynnyrit, säiliökuljetus (imuauto)

Kuljetus

Kappaletavarakuljetus. Teollisuuden glykolit haetaan yleensä säiliökuljetuksella.

Käsittely

Glykoli suodatetaan ja väkevöidään eli siitä haihdutetaan vesi pois. Tämän jälkeen glykoli toimitetaan eteenpäin materiaalin hyötykäyttöön eli kierrätetään uudelleen käytettäväksi glykoliksi.