Sähkö- ja elektroniikkaromu

Yleistä

Sähkö- ja elektroniikkaromua (SER) syntyy niin kotitalouksista kuin yrityksistäkin. Tällä jätejakeella on monta nimeä, kuten SER-romu, SE-romu, sähkö- ja elektroniikkaromu. SER on hyvä toimittaa asianmukaiseen hävityspaikkaan, sillä silloin jäte päätyy kierrätettäväksi ja neitseelliset materiaalit saadaan uusiokäyttöön. Jääkaapit, liedet, pakastimet, tietokoneet, sähkötyökalut, kodin elektroniikka, televisiot ja kaikki elektroniikka kuuluu SE-jätteeseen. Osa SER-romusta on tavanomaista jätettä ja osa on vaaralliseksi luokiteltua.

Keräys ja säilytys

140-, 240-, 660-litran jäteastiat. Yleensä yritykset suosivat edullisia vuokra-astioita ja SER haetaan samalla muiden vaarallisten jätteiden kanssa ja tuodaan uusi astia tilalle asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Kuljetus

Kappaletavarakuljetus

Käsittely

SER esilajitellaan meillä Järvenpäässä käsityönä, mistä se toimitetaan asianmukaiseen jatkokäsittelyyn.