Paristot ja akut

Yleistä

Paristoilla ja akuilla tarkoitetaan “tavallisia” paristoja ja akkuja, joita syntyy niin kotitalouksissa kuin yrityksissä. Yksityisenä kuluttajana voit toimittaa paristot käytännössä kaikkiin vähittäistavarakauppoihin, jotka myyvät paristoja, sillä heillä on velvollisuus vastaanottaa tätä jätettä. Muista teipata paristojen navat oikosulun välttämiseksi.

Keräys ja säilytys

140-litrainen jäteastia, paristolaatikko

Kuljetus

Kappaletavarakuljetus

Käsittely ja hävitys

Järvenpään vaarallisen jätteen käsittelyterminaalillamme pakkaamme paristot suuriin eriin 220-litraisiin tynnyreihin ja toimitamme ne tuottajayhteistön käsittelylaitokselle, joka käsittelee käytännössä kaikki Suomen paristot (ja ulkomailtakin). Yhteistyökumppanimme murskaa paristot ja kierrättää metallit. Paristojen sisällä oleva musta aines käsitellään sitten erikseen.