Syanidipitoiset jätteet

Yleistä

Syanidipitoiset jätteet ovat yksi kaikkein myrkyllisimmistä vaarallisista jätejakeista. Syanidipitoiset jätteet ovat hengenvaarallisia. Syanidin käyttö on vähentynyt teollisuudessa merkittävästi, mutta esimerkiksi laboratorioista tätä syntyy laboratoriojätteenä edelleen. Syanidia käsitellessä vastalääke tulee olla aina valmiina jääkaapissa eikä syanidipitoisten aineiden kanssa saa koskaan olla yksin tekemisissä. Kerrotaan, että syandimyrkytykseen kauan sitten menehtynyt tutkija kertoi viimeisessä vihkoonsa kirjoittamassaan tekstissä, että suussa maistuu mantelille.

Keräys ja säilytys

Kanisterit ja laboratoriojätelaatikot

Kuljetus

Kappaletavaranouto

Käsittely

Meiltä syanidipitoiset jätteet toimitetaan vaarallisen jätteen polttolaitokselle, jossa syanidipitoisesta jätteestä tehdään kaukolämpöä.